האם מותר לאכול זוג ביצים?

  • י"ג טבת התשע"ה

שאלה

האם מותר לאכול זוג כגון 2 ביצים? מובא בגמרא שמי שלא חושש מותר ומצד שני זה הלכה למשה מסיני? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מסתימת הפוסקים שכתבו שבזמנינו אין העולם נזהרים מזוגות (בית יוסף אורח חיים סימן קע, אליה רבה שם ס"ק יד, וערוך השלחן יורה דעה סימן קטז סעיף יז), נראה שאין מניעה מלאכול גם שתי ביצים.

אמנם בספר שמירת הגוף והנפש חלק א' (סימן כח סעיף א בהערה) הביא שמרן החזון איש זצ"ל הקפיד שלא לאכול זוגות מביצים כיוון שהוא הלכה למשה מסיני, ולכן השאיר קצת מהביצה השנייה.

בברכה,

הלל מאירס