תפילה וברכות

האם אפשר להתפלל ערבית לפני השקיעה

  • י"ד טבת התשע"ה

שאלה

בס״ד אני חייל בצה״ל שבשירות שלו עושה יומיות, אני כמובן מניח תפילין ומתפלל שחרית בבוקר (יחיד, כי אין בית כנסת במקום שאני גר בו) ומנחה בבסיס, במניין. אשמח לדעת אם אני יכול להתפלל בבית הכנסת בבסיס ערבית יחיד, בערך בשעה 16:50-17:00 ואז לחזור על שמע בבית, בערך ב18:00-18:30? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך אפשרות להתפלל לאחר החזרה הביתה במניין, בוודאי זה חשוב וראוי להקפדי מאוד על כך. אם אין לך מניין לאחר מכן אתה יכול להתפלל ערבית לאחר פלג המנחה אם התפלל מנחה לפני פלג המנחה.