חגים ומועדי השנה

האם סופרים את העומר לפני או אחרי עלינו לשבח?

  • י"ט טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב ושבוע טוב, רציתי רק לשאול מתי צריכים לומר את ספירת העומר לפני עלינו לשבח או אחרי עלינו לשבח? או האם צריך לומר את ספירת העומר בזמן אחר בתפילה? תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום רב,

מנהג האשכנזים לספור את העומר לפני עלינו לשבח (משנה ברורה סימן תפט סק"ב). ולגבי מנהג הספרדים, יש אומרים שנכון לספור מיד אחר קדיש תתקבל של ערבית, אבל בירושלים נוהגים לספור אחר סיום עלינו לשבח (חזון עובדיה יום טוב עמוד רלה, וילקוט יוסף סימן תפט סעיף כא).

בברכה,

הלל מאירס