תפילה וברכות

לברך בלי כיפה

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

אני לובש טלית קטן וגם מברך ללא כיפה האם אני חוטא או שאני מרוויח חלק מהמצווה ולמה בנות יכולות לברך ללא כיפה מה הם שונות מאיתנו

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה ללכת בציצית.

אתה מרוויח מצווה ואם תניח לפחות את היד על הראש בשעת הברכה, תזכה למצוה יותר מושלמת ואם תכסה את הראש בשרוול זה כבר מצווה מושלמת.

הנשים הרווקות שלא רגילות היו מעולם לכת בכיסוי הראש אין זה זילזול בכבוד ה' כאשר הן מברכות בגילוי הראש. יצויין שדעת מרן הגר"ע יוסף לחייב אף את הרווקות ללכת בכיסוי ראש בשעת ברכה.