שאל את הרב - כללי

לשכור חנות מנוצרים?

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

שלום לרב .חברי רוצה לשכור חנות החנות נקנתה בדמי מפתח על ידי יהודי אבל היא שייכת לפי מה שהבנתי לקונסוליה הנוצרית.אשר תקבל גם מדמי השכירות[הקונסוליה הנוצרית הם נוצרים אוהבי ישראל הפועלת למען עם ישראל יחזור לארצו בשביל חזרתו של ישו ימח שמו].אז השאלה האם מותר לשכור את החנות אף על פי שכסף הולך בחלקו לארגון נוצרי דתי ?ובאופן כללי איך היהדות רואה ארגון כזה הן מבחינה הלכתית והן הנהגתית?

תשובה

לכבוד השואל,

מותר לשכור החנות וכמו כל ענין של עסקים שמותר לנהל עם עכו"ם, לקנות מהם ולהקנות להם.

ארגון שרוצה לסייע לעליית יהודים לארץ בכוונה לדת שלהם - הרי מעשיהם רצויים, וכוונותיהם אינם רצויים.

להלכה ולמעשה אם אפשר להסתייע מהם באופן כספי וכדו' - היא שאלה שצריכים לפנות לגדולי ישראל שליט"א.

בברכה

צוות הידברות