תפילה וברכות

הקשר לבורא עולם

  • כ"ב טבת התשע"ה

שאלה

לאחרונה שמתי לב כי התפילות שליריקות מכוונה אמיתית. אני חשה שהערוץ הזה חסום. מה הסיבה לכך? נוסף לכך רציתי לשאול מהי הסיבה לכך שאני מבכרת קריאת ספר מוסר על פני תפילה

תשובה

שלום וברכה

אמרו חכמים איזה עובדה שבלב זה תפילה ולמדנו מזה שני דברים א, שזה עבודה וב' שעיקרה בלב. עבודת ה' אמורה לבוא בקושי ובהתאמצות. ההתאמצות היא המביאה את האדם לדרגה גבוהה יותר ולהתעלות.

התפילה שהיא עבודת הלב היא מהעבודות הקשות ביותר של האדם בחייו, לעורר את הלב לרגש לבורא עולם ועל כן את מרגישה ריק ועלייך לעורר את הלב מחדש לעבודת ה' בתפילה בהתבוננות במעלת התפילה ובתועלת הבאה לנפש האדם מחיבור לבורא  ובלימוד ספרים הקשורים לעניין זה ובעז"ה תזכי להרגיש מחדש את קירבת ה'.

כמו כן ברור שקריאת ספרי מוסר היא הרבה יותר קלה ונעימה מעבודת ה' רצינית. אבל בסוף הדרך בוודאי תרגישי טעם מתוק מאוד בתפילה נכונה.

יש גם לדעת שאם האדם לא מקפיד על טהרת נפשו כגון אם מזלזל בהכשרים מהודרים או מי שמסתכל בדברים אסורים וכדו' מאבד את טוהר נפשו ומרגיש נתק מבורא עולם.