שאל את הרב - כללי

שירים לילדה חרדית קטנה

  • כ"ב טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד א.ב"ה זכינו להתחרד מעט וכמובן יש עוד הרבה אבל לדעת רק את הדין אימי רכשה דיסק שנקרא "100 שירים ראשונים" זה שירים של זמרות חילוניות מהעבר הם שרות שמה עבור ילדים כל מיני שירים כמובן לא משהו גס חלילה אבל בגלל שהן חילוניות לילדה מותר לגדול על שירים כאלו?ומה הדין אם מותר לי בתור אבא להיות בסביבה שאני שומע את הילדה מאזינה לזה האם זה בגדר קול באישה ערווה?כי אני שואל מתוך חשש ודאגה ליר"ש של הבית תבורכו מן שמיא בכל הברכות כולם

תשובה

שלום וברכה

לבנות הקטנות מעיקר הדין מותר לשמוע.

לך מעיקר הדין אם אתה לא מכיר את הזמרות ולא ראית את תמונתן מעולם, אין לך איסור.

למעשה, אם אתה מרגיש שאשתך בשלה להתנתק מקלטות מעין אלו, בוודאי ראוי לקנות קלטות אחרות כשרות במקום קלטות אלו. אולם אם אתה חושש שהדבר יביא לידי מחלוקת, עדיף לא לעורר עכשיו מדנים בעניין זה ולחכות עוד משך זמן עד שאשתך תתעלה יותר.