לילית

  • כ"ד טבת התשע"ה

שאלה

אמרו לי חכמים שמשיח יתגלה הקדוש ברוך הוא ימית את היצר, השאלה שלי מה עם הלילית ? בזוהר מובא שהיא הייתה קיימת ליפני חווה והמסכנה שגעתי זה שיש לה חצי פנים אדם חצי פנים לילית, האם רק הלילית תמות והאדם שבה ישאר בין החיים ?, האם זה אפשרי שהיא עושה את כל הפיתוי של הגברים וכל הרע הזה בעל כורחה ? ומייחלת להגיע להיום הזה שיצר הרע ימות ? תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

גם היא תלך יחד עם היצר הרע לאותו מקום וכל החלק הרע שבשניהם ימות וישחט.

גם היצר הרע, החלק הטוב שבו יתוקן והחלק הרע ילך לחרפות.