האם אפשר לדרוש מהחנות למכור מוצר לפי המחיר שכתוב עליו

  • כ"ה טבת התשע"ה

שאלה

1. לפני מס' שנים יצא חוק שלפיו אם על המוצר בחנות רשום מחיר שנמוך מזה שרשום במחשב של הקופה, הלקוח יכול/אמור לדרוש שיורידו את המחיר לפי מה שרשום על המדבקה שעל המוצר. האם לפי ההלכה מותר לנהוג כך ולדרוש להוריד את המחיר או שזה גזל?

2. לגבי ההלכה שאישה לא תעבור בין 2 גברים ולהפך - גבר בין 2 נשים. אני משתדלת לנהוג לפי ההלכה וראיתי (גם בעיר חרדית) שקשה מאוד לעמוד בה למשל כשברגע אחרון אני שמה לב שזה עומד לקרות ואם לא אעשה תנועה מהירה הצידה שתגרום להתבלטות (זה נראה מאוד מוזר שאישה פונה לצד בפתאומיות, לא כל החרדים אפילו מודעים להלכה) אז אני אמצא את עצמי עוברת בין הגברים. וכן פעמים רבות המדרכה צרה ואין אפשרות אחרת אלא או לעבור את הכביש או לעבור בין 2 גברים. ועוד דוגמאות דומות ורבות. אם אפשר להתייחס לדוגמאות הנ"ל כיצד לנהוג וכן להבהיר קצת את ההלכה.

תודה רבה! תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר ואין בזה גזל.

2. בכל המקרים ההם אם יש לך משהו להחזיק ביד את יכולה להקל.