תפילה וברכות

כמה פעמים צריך לברך על שתיית מים תוך כדי הליכה?

  • כ"ז טבת התשע"ה

שאלה

שלום, אני משתדלת לעשות הליכה מדי יום. אני לוקחת איתי בקבוק מים לשתייה תוך כדי ההליכה. האם עליי לברך פעם אחת שהכל ובסוף בורא נפשות או בכל מקום חדש לברך שוב? מה ההלכה במקרה כזה. תודה רבה תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

את צריכה לברך על המים רק פעם אחת בתחילת ההליכה, ועל סמך זה תוכלי להמשיך ולשתות במשך כל ההליכה.

מקורות: לפי המבואר בשלחן ערוך אורח חיים (סימן קעח סעיף ד) ובמשנה ברורה (ס"ק מב). וכן פסק בנד"ד הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו הליכות עולם חלק ב' (עמוד מא, ד"ה במה).

בברכה,

הלל מאירס