שאל את הרב - כללי

בלנסטון

  • כ"ז טבת התשע"ה

שאלה

האם לבת מותר לנעול נעלי בלנסטון או שיש כאן בעיה משום "לא ילבש"

תשובה

לכבוד השואלת,

איסור ד"לא ילבש" תלוי במנהג המקומות, ואם יש אחוז ניכר של גברים וגם נשיםבאותו מקום שלובשים את אותו סוג הבגד, שוב אין בו איסור דלא ילבש.

לדעת השבט הלוי שליט"א, אמנם  ישנם בגדים מסויימים אשר תמיד נשארים מיוחדים רק לגברים עקב צורתם, ולא ישנו את ייחודם לגברים אפילו אם משתנה מנהג המקום והתחילו נשים ללובשם (כגון מכנסיים, וכובע גברי). אבל אין נעליים אחד מהם.

ולאחר שאחרי הבדיקה, ככל הנראה, נעלי  בלנסטון נמכרים היום בארץ באופן מסחרי בדגמים המיוחדים לנשים, שזה מראה שיש כבר מנהג מקום של אחוז ניכר של נשים שלובשות מנעליים אלו, שוב אין איסור של "לא ילבש" לאשה ללבוש אותם הדגמים הנהוגים לנשים.

בברכה,

רב נחום