שאל את הרב - כללי

לקחתי נדר ברגע של התרגשות בהפרשת חלה- ואני חזרתי בי- לא רוצה

  • כ"ח טבת התשע"ה

שאלה

שלום, אתמול הייתי בהפרשת חלה ומי שהעבירה את ההפרשת חלה (לא אומר את שמה כדי שלא יהיה לשון הרע) אמרה מי שתיקח בנדר 2 כרטיסי טיסה לאומן, שיר השירים 40 יום בשעה מסויימת, להקדים שבת, צום בסיום ה- 40 יום ועוד... אני כבר לא זוכרת. היא תברך אותה. וברגע של התרגשות והשתוקקות לברכה אמרתי שאקח חוץ מאומן. חזרתי בהרגשה מאוד לא טובה כי זה היה מאולץ, וזה היה יותר מידיי(אני רק בשנים האחרונות מתקרבת ליהדות). אני מרגישה שאני מעוכבת... ואני לא רוצה שחלילה יהיה בגלל זה עיכוב נוסף. אין לי רב והתרת נדרים עושים לפני כיפור. יש משהו נוסף שאני אוכל לעשות? ההתקרבות שלי ליהדות זה ביני לבין ה' אני לא רוצה לרצות אנשים ולעשות דברים בכוח..

תשובה

לכבוד השואלת,

אפשר להתיר את הנדר, ואז תשמרי את מה שתוכלי בלי לחץ.

לצורך כן, נא לשלוח לנו מספר טלפון עם הזמנים שנוח לך, כך שנוכל לבצע לך התרת נדרים.

בברכה,

צוות הידברות