תורה ומדע

עשר מכות

  • ב' שבט התשע"ה

שאלה

למה לא מופיע זכר לעשר מכות בהירוגליפים בפירמידות? האם ידוע לכם אם סיפור עשר מכות הקלט בכל מקור חוץ מהתורה?

תשובה

 שלום וברכה,

למעשה נמצאו.
פפירוס איפוור מתאר הפיכות טבע אדירות במצרים, מתים בכל בית, עמוד אש, ואף מספר שכל היאור הפך לדם (אולם לפי מחשבתו זה קרה בגלל גופות במים).

כמו כן נמצאה במצרים "מצבת מרנפתח" שבה מוזכר בפירוש עם ישראל לפני יותר מ-3000 שנה.

מכל מקום, עם או בלי ראיות אלה, צריך לדעת שהארכיאולוגיה לוקה בחוסר ידע רב, ולא ניתן להביא ראיה מתוכה נגד מאורע. השושלת המצרית נכחדה ואיננה, כך שאין לה היסטוריה רצופה. מה גם, שאין כמעט ממצאים ארכיאולוגיים מתקופת הברונזה הקדומה. השושלת של מצרים מבוססת ברובה על כתביו של היסטוריון מצרי בשם מנתון שחי לפני 2000 שנה לערך. הידעת שבכל הכתובות וההירוגליפים שנמצאו במצרים העתיקה - לא מוזכרת אפילו פעם אחת בניית פירמידות במצרים? בתוך הפירמידות אין הירוגליפים וכתובות כלל. יש לארכיאולוגים השערות רבות על בניית הפירמידות, אך מצרים העתיקה לא מספקת מידע על הקשר הזה. מכאן תוכל להבין שהמידע בנושא מצרים העתיקה ותרבויות אחרות לוקה בחסר, ומבוסס על השערות החוקרים - לרוב יותר מאשר על עובדות אמיתיות שנמצאו בשטח.

בבקשה ראה את המאמרים הבאים:

להכיר באמת תוך חמישה צעדים פשוטים
https://www.hidabroot.org/he/article/872
אמיתות התורה - ההוכחה הלוגית וההיסטורית
https://www.hidabroot.org/he/article/866

וחפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חוברת חשובה זו תוכל לעזור לך רבות באמונתך.

שלך בברכה,
דניאל בלס