שבת

כשאני מכינה תה בשבת מה עדיף לשים קודם את השקית בכוס ואז לשפוך את המים או להיפך

  • ב' שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, כשאני מכינה בשבת תה מה עדיף לשים קודם את השקית בכוס ואז לשפוך את המים (מכלי שני) או קודם לשפוך מים לכוס ואז לשים את השקית תה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש''ע אורח חיים סימן שיח סעיף ג' והלאה - דיני בישול בשבת :

יש להחמיר שלא ליתן שקית תה או עלי תה שאינם מבושלים לתוך כוס מים חמים שהיד סולדת בהם אף שהוא כלי שני אבל מותר לערות מים חמים מכלי שני על כוס שמונח בתוכו שקית תה וכל שכן אם נותן את שקית התה לתוך כוס שהוא כלי שלישי אף שהמים שבו חמים בחום שהיד סולדת בהם שכלי שלישי אינו מבשל כלל.