שאל את הרב - כללי

חלום על ידיד שבונה בית כנסת

  • ג' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי חלום על ידיד טוב שלי ובחלום אני ואמא שלי הולכות בשוק והלכנו לקנות נעליים ואז ראינו את ידיד שלי במבנה הרוס שבתהליך בנייה (שיקום) מרים לבנים עתיקות ושאלנו אותו מה הוא עושה והוא אמר שהוא בונה בית כנסת אני זוכרת שחלנתי את החלום הזה שוב רק שבפעם הראשונה לא זכרתי אותו כמו בפעם השנייה

תשובה

לכבוד השואלת,

כתוב בקונטרס "החלומות ופתרונם":

"מחריב בית ישן- טוב לו."

הרי שזה שראית אותו במבנה הרוס שבתהליך בנייה, הוא סימן טוב.

ובנוסף לכך, זה שאמר שהוא טורח כדי לבנות בית כנסת, הוא לכאורה סימן שיש למצות שלו חשיבות בשמים: כי מקובל אצלינו, שבכל מצוה שאדם עושה הוא כביכול בונה באופן רוחני עוד אבן לבית המקדש שיבנה בב"א.

ואם בחלום שמעת שהטרחות שלו מושקעות בכדי לבנות מקום תפלה להקב"ה, הרי זה סימן טוב על חשיבות טרחת המצוות של אותו יהודי שעושה בעולם הזה.

בברכה,

רב נחום