האם יושבים שבעה ואומרים קדיש על אב שאינו יהודי?

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

האם יושבים שבעה אחרי 120 של אב לא יהודי? והאם אומרים עליו קדיש? (האם יהודייה). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. אין חובה לשבת שבעה על אב שאינו יהודי (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן שעד סעיף ה. וע"ע חזון עובדיה אבלות חלק ב' עמוד קיט, ושו"ת ישא יוסף חלק ב' סימן נא).

ב. מותר לומר קדיש על אב למרות שאינו יהודי, וגם ראוי ונכון לעשות כן מדין הכרת הטוב, שהרי הוא הולידו והביאו לחיי העולם הזה, וגרם שיזכה להסתפח בנחלת ה' ולהכיר באמת (יעויין אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' עמוד שלא, שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן ס, וחזון עובדיה אבלות חלק א' עמודים שנט-שסב).

בשורות טובות,

הלל מאירס