אמונה

יהודיה או לא

  • ח' שבט התשע"ה

שאלה

שלום לכם, יישר כוח על עבודת הקודש שאתם עושים. רציתי לשאול שאלה מאוד חשובה: יש לנו בבית אישה שעובדת בתור מנקה. היא אישה ממש טובה, וכל פעם שאנחנו שמים רדיו קול ברמה, ורדיו קול חי, היא אומרת שזה גורם לה לשמחה בלב. והיא מורידה דמעות, והיא אומרת שזה "חי", וזה "שמש". היא לא יודעת לדבר טוב בעברית, היא מדברת מילים מעטות, ויש בינינו הרבה קשר רגשי באמצעות שפת גוף. היא רוסיה, והיא לא דתיה. והיא גם אומרת שהיא לא יהודיה. אבל היא אומרת שהיא יהודיה בלב. היא אומרת שההורים שלה לא היו יהודים, וגם סבא וסבתא שלה לא היו יהודים. אבל היא מרגישה כל כך טוב בבית שלנו, והיא אומרת שהיא מרגישה כאן כמו משפחה...אני חושבת שהיא אומרת שהיא לא יהודיה מתוך חוסר מודעות!! שוב פעם אני אומרת- היא בקושי היא מדברת עברית, וגם לא יודעת לקרוא עברית והיא ישרה וטובת לב. לבת שלה היא גם קראה "רינת". שפירוש השם הוא תפילה...אני מתביישת לשאול אותה אם אפשר להסתכל על התעודת זהות שלה בשביל לדעת אם היא באמת יהודייה...יש דרך לדעת אם היא יהודייה? כי אם היא כן יהודייה, אני כל כך רוצה להסביר למה מה המשמעות של זה, ומה המשמעות של קיום אורח חיים יהודי. כי היא באמת לא יודעת, ולא מבינה..והיא גם שוקלת לחזור לרוסיה כי יש לה שם ילדים, אבל היא אומרת שהיא מרגישה שייכת לישראל, ואין ארץ שהיא אוהבת יותר מישראל...מה אני יכולה לעשות בשביל לדעת אם היא יהודייה או לא? ולגלות לה את היהדות שלה? יש פיתרון? חבל לי לפספס אותה..היא נשמה כל כך טובה, שהיא עובדת אצלנו כל כך הרבה שנים, ואנו לא מסבירים לה שאם היא יהודייה יש לזה משמעות גדולה וגם מחוייבות. אשמח לשמוע פיתרון, בברכה ותודה, תמר.

תשובה

שלום וברכה

לבירור יהדותה ניתן לפנות ל http://www.itim.org.il/%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA אם נדע שהיא אכן יהודייה נסיע לך להתקדם איתה.