שו"ת פסח

כייצד מרגישים תמיד את אור הפסח?

  • ט' שבט התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, אני מרגיש שיש אור ממש גדול שקשור ואף מחובר עם החגים ועם מים שזה יכול להיות מקווה, אני יודע זאת משום שחוויתי דברים דומים כשהייתי בעל תשובה אך מעולם לא חוויתי את האור האמיתי הזה או שחוויתי את זה אבל אני לא זוכר שחוויתי את זה בחוזקה, ואני זוכר שהאור הזה מתחזק בפסח, והשאלה שלי היא איך חוזרים ומרגישים שוב את זה כי אני לא זוכר כל כך מה צריך לעשות כדי להרגיש את זה, נ.ב שאני מנסה להיזכר משהו אומר לי שהאור הזה זה כשנמצאים בישיבה

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שזכור לי, מובא בספרי קודש שאור החגים הוא אור שתמיד קיים ברוחניותו למעלה, ואפשר לחוות  אותו  בכל זמן כאשר זוכים ומושכים אותו למטה.

ומבואר בספר הקדוש יושר דברי אמת בסימן נא, שכאשר מגיע היום של אותו יום טוב, אז  "יורד" האור המיוחד לאותו יום טוב, ואפשר לחוות את זה דרך נשמותינו, ודרך ה"כלים" שלנו שהם מוח ולב נקיים, ע"ש.

וכן מבואר שם (סימן נב), שהאור של חג אחד אינו דומה למשנהו, ושבפסח הקב"ה מאיר לעמו הערה שמצד הרחמים והחסד.

כמו כן, ידוע מספרי פנימיות, ש"מים" מסמלים את מידת החסד שבעולם.

ואם כן, מאד יתכן מה שאתה כותב: "אני מרגיש שיש אור ממש גדול שקשור ואף מחובר עם החגים [ובפרט פסח] ועם מים".

נמצא שאפשר לחוות את האור כשהוא יורד בחגים או דרך התורה המיוחדת השייכת לאותו אור כשלומדים למשל, בישיבה.

ומקובל בשם הבעל שם טוב ז"ל, שהאור של כל יום טוג נגוז במסכתא שלו (שבש"ס בבלי); לכן הלומד ומסיים גמרא פסחים יכול להרגיש אור הפסח, ראש השנה, ירגיש ראש השנה, יומא, ירגיש יום כיפור, סוכה ירגיש אור סוכות וכו'.

בברכה,

רב נחום