פרשת השבוע
מה פרשת השבוע השבת? כנסו ותגלו שלל פירושים, חידושים, סרטונים ודברי תורה על פרשות השבוע. החל מפרשת בראשית, פרשת נח, פרשת לך לך, פרשת שמות, פרשת ו
פרשת השבוע: כל מה שרציתם לדעת
מהי פרשת השבוע השבת, כיצד קוראים אותה בבית הכנסת? כל מה שרציתם לדעת על פרשת השבוע
התורה הקדושה מחולקת לחמישה חומשים, וכל חומש מחולק לפרשות. כל חמשת החומשים מכילים יחד 54 פרשות.
פרשת השבוע היא אחת מתוך 54 פרשות. פרשת השבוע נקראת בבית הכנסת בשבת מתוך ספר התורה. באופן זה במהלך השנה כולה זוכה כל אדם ללמוד את כל חומשי התורה.
לשיעוריו של הרב זמיר כהן על פי פרשות השבוע, לחצו כאן.
לשיעוריו של הרב אורי זוהר על פי פרשות השבוע, לחצו כאן.
לשיעוריו של הרב ברוך רוזנבלום על פי פרשות השבוע, לחצו כאן. להורדת השיעורים לחצו כאן.
נוסף לקריאת פרשת השבוע בשלמותה בשבת, קוראים את תחילת הפרשה גם בתפילת מנחה של השבת הקודמת ובתפילת שחרית של ימי שני וחמישי שלפני השבת.
על מנת להספיק לקרוא את כל הפרשות במהלך השנה, יש שנים בהן מחברים יחד שתי פרשות. בארץ ישראל יש שישה זוגות של פרשות שניתן לחבר, ובחוץ לארץ נוספת גם שביעית. אלו הפרשות שלעיתים מתחברות: ויקהל-פקודי, תזריע-מצורע, אחרי מות-קדושים, בהר-בחוקותיי, מטות-מסעי, ניצבים-וילך. (בחו"ל לעיתים מחברים את חוקת-בלק)
הפרשה הראשונה בתורה, פרשת בראשית, נקראת בשבת שלאחר שמחת תורה, והפרשה האחרונה, פרשת וזאת הברכה, נקראת בשמחת תורה.
סדר קריאת הפרשה בבית הכנסת
במהלך קריאת התורה בתום תפילת שחרית של שבת (ולפני תפילת מוסף), מחולקת הפרשה לשבע, כאשר בכל קטע עולה אחר לתורה. קטעים אלו נקראים "עליות". העולה לתורה מברך ברכות מיוחדות בתחילת העלייה ובסופה. ליד העולה ומול ספר התורה עומד בעל הקורא, המראה לעולה היכן מקום הקריאה בספר התורה. בעלייה הראשונה עולה הכהן, בעלייה השניה הלוי, ובשאר העליות ישראל.
בתום הקריאה בפרשת השבוע קוראים גם קטע מספרי הנביאים, הקרוי הפטרה. תוכנו של קטע זה קשור לתוכנה של פרשת השבוע או למועד קריאתה. העולה האחרון בתורה שנקרא "מפטיר" מברך לפניה ולאחריה. יש מקומות שנהגו שהעולה למפטיר או הבעל קורא, קורא את ההפטרה בקול ובטעמים, ויש מקומות שנהגו שכל הקהל קורא לעצמו.
להרחבה אודות ההפטרה, לחצו כאן.
להרחבה אודות הלכות קריאת התורה, לחצו כאן.
להרחבה אודות קדושתו של בית הכנסת, לחצו כאן.
שניים מקרא ואחד תרגום
שניים מקרא ואחד תרגום (בראשי תיבות: שמו"ת) היא תקנה הלכתית לקרוא את פרשת השבוע פעמיים בנוסח המקרא ופעם נוספת עם תרגום מדי שבוע. מקור דין זה בתלמוד הבבלי: "אמר רב הונא בר יהודה אמר רבי אמי: 'לעולם ישלים אדם פרשיותיו עם הצבור שנים מקרא ואחד תרגום, ואפילו 'עטרות ודיבון', שכל המשלים פרשיותיו עם הצבור מאריכין לו ימיו ושנותיו'".
להרחבה אודות שניים מקרא ואחד תרגום, לחצו כאן.