נפלאות הבריאה

17 עובדות מדהימות על גוף האדם, המכונה המשוכללת ביקום

המעיים מכילות 400 סוגים שונים של חיידקים; כל תא מוחי אוגר מידע שווה ערך לאנציקלופדיה; והגוף מייצר בשעה 180 מיליון תאי דם אדומים. מבשרי אחזה אלוק

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

1. המוח מהווה רק 2% ממשקל הגוף, אבל צורך יותר חמצן מכל איבר אחר, מה שהופך אותו לאיבר הרגיש ביותר למחסור בחמצן. שבע שניות ללא חמצן שמגיע למוח - יסתיימו בהתעלפות. ארבע דקות כאלה - יסתיימו במוות מוחי.

2. כל תא מוחי יכול לאגור מידע שווה ערך לאנציקלופדיה, פחות או יותר. המדענים לא הצליחו לכמת במדויק את גודל המידע, אולם על פי ההערכות המוח שלנו מסוגל לאחסן מידע של עד אלף טרה-בייטים - כמות דומה ל-15 ספריות לאומיות מלאות.

3. 80% מרקמת המוח שלנו היא מימית. כך שבפעם הבאה שאתם על סף התייבשות הקפידו לשתות, כדי שלא לגרום למוח להתייבש.

4. המוח של כולנו פעיל הרבה יותר דווקא בלילה, ודווקא כאשר אנו פורשים לישון המוח מתעורר לחיים. הפעילות בזמן השינה היא רבה, ועל פי ההערכות, המוח מארגן את המחשבות, מעבד את היממה העמוסה ומכין עצמו ליום חדש.

 

המעיים - 400 סוגים של חיידקים

5. המעיים שלנו מכילות כ-400 סוגים שונים של חיידקים, רבים מהם נחשבים לחיידקים טובים הנחוצים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

6. בכל סנטימטר של העור שוכנים כ-15 מיליון חיידקים. אין צורך להיבהל, כמובן. רובם אינם מזיקים ואף מסייעים לשמירה על בריאותנו.

7. כל שלושה-ארבעה ימים יוצרת הקיבה ציפוי חדש. התאים הריריים המצפים את הקיבה הם אלה שמגנים עליה מפני מיצי החומצה רבי העוצמה.

8. הלב אנושי פועל בלחץ עצום, המסוגל להשפריץ דם לגובה של תשעה מטרים. הלב אינו פוסק לרגע מלפעום, וזו גם הסיבה שאין גידולי סרטן בלב. הלב ומזרים דם כנגד כוח המשיכה במעלה הראש, ובה בעת גם מטה, לשאר חלקי הגוף.

 

צעד אחד - פעולה של 200 שרירים

9. הגוף מייצר 180 מיליון תאי דם אדומים בשעה.

10. צעד אחד דורש פעולה של 200 שרירים.

11. במהלך הלידה מתמלא גוף התינוק באדרנלין, פי שניים או יותר מהכמות שזורמת בגופו של אדם במהלך התקף לב. המטרה: להפעיל את הריאות שמלאות במי שפיר.

12. השליה היא איבר מיוחד במינו שמאפשר להזין ולטפח את העובר במהלך ההריון, והיא נחשבת לאחד האיברים יוצאי הדופן שקיימים בגוף האדם. השליה מתפתחת בהריון יחד עם העובר, כאשר תפקידה המרכזי הוא לאפשר חילוף חומרים בין האם והעובר. כמו כן היא מייצרת ומפרישה הורמונים ומגינה על העובר, בין היתר, מפני חבלות. השליה, שעיצובה מזכיר מטריה המסוככת על העובר, מתפקדת כמספר איברים באחד – ריאות (אספקת חמצן), כליות (סינון פסולת) ומערכת החיסון. כמו כן היא מפרידה בין זרם הדם של האם והעובר ומאפשרת לעובר לגדול לגודל תקין לפני הלידה. השליה היא גם האיבר היחיד בגוף האדם שנפלט החוצה ממנו, באופן טבעי.

13. אם בזמן ההיריון האם סובלת מפגיעה באיבר כלשהו, התינוק ברחם שולח תאי גזע כדי לתקן את הנזק.

14. טביעות האצבעות מופיעות בעובר רק בחודש השלישי להריון. באופן די מעניין, טביעות האצבעות לא ישתנו אצל רוב התינוקות לאורך חייהם.

15. אורך כלי הדם בגוף הוא כ-100 אלף ק"מ.

16. כל דקה מתים 300 מיליון תאים בגוף בתהליך שנקרא 'אפופטוזיס' - מוות תאי מתוכנת. אצל חולי סרטן נפגמת הבקרה על התהליך, והתאים הסרטניים ממשיכים להתרבות ללא בקרה ויוצרים גידולים.

17. צחוק מפחית את רמות הורמוני הדחק. הוא גם מעלה את רמות ההורמון סרוטונין, שמשפר מצב רוח ומחזק את המערכת החיסונית. בני שש צוחקים בממוצע כ-300 פעמים ביום, ואילו מבוגרים 15-100 פעמים בלבד.

 

עוד באותו נושא

השקדים: אין איברים ’מיותרים’ בגוף האדם!

כמה שווה גוף האדם? 5 נקודות למחשבה

 

תגיות:עובדותגוף האדם

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה